Hlavní obsah

Češi prosázeli na papeže 1,5 miliónu, Františka tipoval málokdo

Novinky, ČTK, Jakub Kynčl

Bylo to pořádné překvapení. Zvolení argentinského kardinála Jorgeho Maria Bergoglia za papeže čeští sázkaři u společnosti Synot Tip neočekávali. Zatímco na zvolení ghanského kardinála Petera Turksona sázeli desetitisíce, na Františka přijala tato sázková kancelář jen asi 300 korun. Do Fortuny zase lidé přinesli jen čtyři tikety se jménem Bergoglio.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Nově zvolený papež František

Článek

Naprostá většina sázkařů byla zcela jednoznačně přesvědčena o vítězství ghanského kardinála Petera Turksona. V těsném závěsu za ním se držel milánský arcibiskup Angelo Scola.

Spousta Čechů ale zřejmě s vidinou vysokého zhodnocení svých vkladů doufala ve vítězství kardinála Dominika Duky, který se v objemu přijatých sázek dostal hned na třetí místo. Kurz na jeho zvolení totiž bookmakeři u Synot Tipu stanovili ve výši 555:1.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Kardinál Dominik Duka (vpravo) před volbou papeže ve Vatikánu

"Paradoxně vítězství argentinského kardinála Jorgeho Maria Bergoglia je pro sázející jistě velkým překvapením - na jeho vítězství jsme totiž přijali sázky ve výši pouhých tří set korun. Nejvíce našich klientů současně tipovalo, že nový papež přijme jméno Petr," informovala Novinky tisková mluvčí sázkové kanceláře Synot Tip Magda Pekařová.

Foto: Max Rossi, Reuters

Ghanský kardinál Peter Turkson

Společnost Fortuna přijala na papežskou volbu sázky za 1,2 miliónu korun. U Chance nabrali sázky za 200 000 korun. "U tohoto typu sázek je to běžné, společenské sázky jsou jen doplněk," vysvětlovala mluvčí Chance Markéta Světlíková, proč je o podobný druh sázení u nás menší zájem. Tipsport nabral papežské sázky za 100 000 korun.

Tipsport na výhrách vyplatil dohromady 100 000 korun. Nejvíce si odnesla sázkařka, která vsadila 777 korun na kardinála Bergoglia ještě v kurzu 50:1, vyhrála tedy takřka 40 000 korun. Sázkař v Brně za úspěšný tip při vkladu 200 korun získal výhru 10 000 korun. Argentinci věřil také jiný muž z Brna, který na něj vsadil stokorunu v kurzu 25:1 hned na 15 tiketů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám