Hlavní obsah

Mladý zloděj napomohl odhalení svých zločinů šíleným tetováním

– St. Louis
Novinky, Jakub Kynčl

Američtí policisté doufají, že podivné tetování přes celou hlavu by jim mělo pomoci nalézt osoby, kterým 24letý zloděj Adam Roberts prodával svůj lup. Ten byl již obviněn ze tří velkých vloupání v souvislosti se sérií asi 30 vykradených sklepů v jeho domovském městě Godfrey ve státě Illinois. Informoval o tom zpravodajský server Sky News.

Foto: Madison County Sheriff

Pachatel své odhalení policistům poněkud zjednodušil.

Článek

Mladý muž také čelí obvinění z toho, že kořist prodával lidem, kteří nemuseli vědět o tom, že jde o kradené předměty. Pokud se však dobře podíváte na mladíkovu vizáž, tak si to mnozí jistě mohli domyslet, smějí se diskutující na internetových fórech.

Policisté sami ve svém prohlášení uvedli, že by zapamatování si tohoto muže nemělo být obtížné. Vedoucí policie Mike Dixon popsal tetování jako nejdivnější věc, kterou viděl za více než 20 let, co je ve službě. Tetování představuje lebeční kosti a je značně patrné i na dálku.

"Viděl už jsem třeba rohy na čele či vytetované hvězdičky na krku, ale opravdu jsem zatím neměl tu čest spatřit lebku na obličeji. Nedokážu to pořádně ani popsat," uvedl Dixon.

Kradl i DVD s wrestlingem

Muži zákona již zajistili ukradené zboží v hodnotě asi 20 tisíc korun, ale stále hledají televize, šicí stroj a třeba také originální DVD se záznamy wrestlingových zápasů. Díky unikátnosti tetování tak policisté pravděpodobně rozkryjí daleko více předmětů ukradených tímto mužem, než kdyby na sebe něčím podobným neupozorňoval.

"V oblasti se asi nepohybuje další člověk s takovým tetováním, takže pokud si lidé koupili něco od člověka s tetováním lebky na obličeji v oblasti St. Louis, jde pravděpodobně o tohoto muže," dodal Dixon s tím, že je mladík ve vazbě na kauci 60 000 dolarů, tedy bezmála 1,2 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám