Hlavní obsah

Topícího se zachránil lidský řetěz

Novinky, vps
Napier

Velkou duchapřítomnost prokázali v neděli lidé na novozélandské pláži ve městě Napier, když vytvořili lidský řetěz, aby z moře vytáhli topícího se chlapce. Toho ve vodě držely silné vlny. O případu informoval australský server 9News.

BEZ KOMENTÁŘE: Svědci pomocí lidského řetězu zachránili život chlapci

 
Článek

Dvanáctiletý Joshua McQuoid si na pláži hrál se svým kamarádem, když v tom ho srazila vlna. Chlapec sice nebyl daleko od břehu, ale kvůli prudkým vlnám a silnému spodnímu proudu se nemohl dostat do bezpečí a začal se topit.

Jeho kamarád Hikiroa Ratapu okamžitě zalarmoval návštěvníky pláže a policii. Chlapce se z vody pokusil vytáhnout německý turista, ale kvůli nárazům vln se mu nedařilo udržet ho. Policisté proto s dalšími lidmi vytvořili 12členný lidský řetěz, pomocí kterého topícího se hocha dostali z moře zpět na pláž.

Chlapec byl v bezvědomí, musela mu proto být poskytnuta první pomoc. Poté byl pro jistotu převezen do nemocnice, odkud ho po vyšetření propustili. Jeho otec uvedl, že je v pořádku, jen je stále trochu otřesený. „Přál bych si, abych mohl všem osobně poděkovat. Bez nich by tu můj syn už nebyl,“ řekl Joshuův otec Shane.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám