Hlavní obsah

V jubilejním ročníku soutěže Missis zvítězila policistka z Hradce

Právo, Miroslav Homola
Mariánské lázně
Aktualizováno

Stejný vkus měli čtenáři Práva i porota jubilejního 20. ročníku o nejsympatičtější maminku s dítětem Missis 2013, která se uskutečnila v sobotu v podvečer v divadle v Mariánských lázních. Soutěž sympatie čtenářů Práva totiž vyhrála policistka Gabriela Lupínková s dcerou Valerií. Stejnou dvojici porotci vyhlásili jako pár, který se jim líbil nejvíce, a umístili jej na první místo. Druhou příčku obsadila Nikola Prokešová se synem Nikolasem z Měřína a korunku za třetí místo dostala Lenka Jedličková s dcerou Annou ze Stodu.

Korunovace Missis 2013Video: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Klání, ve kterém vůbec nejde o krásu či míry a promenáda v plavkách rozhodně nepatří k povinným disciplínám, je především o vztahu matky a dítěte, o rodičovské lásce a komunikaci. Jak vzpomněl ředitel soutěže, Miloš Skácel, první ročník, který před dvaceti roky odstartoval v Brně, moderovali Zuzana Bubílková a Karel Černoch.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězka soutěže sympatie čtenářů Práva a současně vítězka 20. ročníku Missis 2013 dostala předplatné novin a také další dary, které jí předal předseda Asociace krajů Michal Hašek spolu s Martinem Dejdarem a redaktorem práva Jiřím Ovčáčkem.

K moderátorům patřil také Jan Šťastný a Pavel Poulíček a od roku 1999 je moderátorem soutěže až dosud Martin Dejdar.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Nikola Prokešová, která s Nikolasem skončila druhá, si připravila výlet do pravěku

Ten také bavil se svým kolegou Milošem Skácelem mladším diváky v Mariánských lázních, kde se soutěž konala za asistence kamer a Česká televize z něj připravovala pořad, který bude odvysílán v sobotu 2. března v 14.50 na ČT 1. V pořadu diváci uvidí mimo desítky soutěžících párů také Pepu Vojtka, Jana Čenského či Zoru Jandovou s manželem Zdenkem, se kterými publiku zazpívala dcera Esterka.

Vítězka soutěžila již v prvním ročníku

Vítězství Gabriely Lupínkové, která hlediště pobavila mimo jiné i tancem, ve kterém připomněly piráty z Karibiku, je bezesporu ojedinělou raritou, která se zřejmě v žádné jiné soutěži stát nemůže. Policistka s hodností kapitána totiž soutěžila i v prvním ročníku, kde se představila s dnes již dospělou dcerou Anetou.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Lenka Jedličková s Aničkou skončily třetí a pobavily diváky písničkou o včelích medvídcích.

„Nedávno moje mladší devítiletá Valinka našla kazetu, výstřižky a fotky z našeho prvního působení, kdy jsme skončily třetí v Čechách a pátí v ČR a začala mě přemlouvat, abych ji také vzala do soutěže. Tak jsme do toho s podporou manžela, spolupracovníků i kamarádů šly znovu.

Tanec vítězky Missis 2013Video: Miroslav Homola, Právo

„ Fakt je, že za těch dvacet let jsou přece jen scénky mnohem víc propracované a je znát, že účastníci se na soutěž připravují daleko pečlivěji než tenkrát,“ zhodnotila pro Právo vítězka.

Soutěž tradiční pomáhá charitě

Soutěž má však také výrazný charitativní podtext. Během všech dosavadních ročníků se na ní podařilo organizátorům nashromáždit celkem 7 523 466 korun. Peníze putují nejčastěji do dětských domovů či pro opuštěné matky s dětmi nebo pro sociálně slabé rodiny.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Vítězku dekoroval ředitel Severočeských dolů Rudolf Kozák (vpravo) spolu s místopředsedkyní vlády Karolínou Peake a Josefem Vojtkem.

Tak tomu bylo i po 20. ročníku, kdy dary dostali zástupci diecézních charit z Ostravy a Plzně a také dětské domovy.  Největší položku v  získané sumě tvořila částka z dražby repliky korunky vítězky, kterou si po dramatickém přihazování nakonec za 130 000 korun odnesl Antonín Blažek, ředitel Výzkumného ústavu železničního.

Reklama

Výběr článků

Načítám