Hlavní obsah

Velrybí mládě plavalo vedle lodi a nechalo se hladit od turistů

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaného zážitku se dočkali pasažéři kalifornské výletní lodi. Na hladinu vyplavalo mládě plejtvákovce šedého a nechalo se od překvapených turistů hladit. U lodi setrvalo téměř hodinu, informoval MailOnline.

BEZ KOMENTÁŘE: Velrybí mládě plavalo vedle lodi a nechalo se hladit od turistů

 
Článek

Podle Davea Andersona, který pořádá plavby za pozorováním delfínů a velryb a tuto událost natočil, si velrybí mláďata pozornost lidí užívají. Ještě větší zážitek to pak možná je pro samotné turisty.

„Na tohoto plejtvákovce jsme narazili v Magdalena Bay. Strávil s námi asi jednu hodinu a bylo to jedno z nejlepších setkání s velrybou, jaké jsem kdy zažil. A to už jich za sebou mám opravdu hodně,“ řekl Anderson stanici ABC 7.

Výlety za delfíny a velrybami jsou u kalifornského pobřeží vyhledávaným zážitkem. Tito savci se tam totiž vyskytují ve velkém množství, a lze tak narazit například na hejna několika stovek delfínů, jako se to podařilo na začátku ledna poblíž města Dana Point. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Stovky delfínů v úchvatné podívané bláznivě vyskakovaly nad hladinuVideo: dolphinsafari.com

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám