Hlavní obsah

Sportem ku zdraví. Vydra mořská si v zoo zlepšuje kondici basketbalem

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Portland

Zajímavým způsobem si v oregonské zoo poradili s artritidou jedné z chovaných vyder mořských. Patnáctiletého Eddieho tam naučili hrát basketbal. Je to nejúčinnější cesta k procvičení jeho bolavých loketních kloubů. Navíc ho to baví a sází jeden koš za druhým.

BEZ KOMENTÁŘE: Vydra jménem Eddie umí dát perfektní koš

 
Článek

Problémy s klouby byly u Eddieho zjištěny zhruba před rokem, když absolvoval rutinní prohlídku. Veterináři proto ošetřovatelům řekli, ať mu zajistí pravidelné cvičení. To se ukázalo jako výzva.

„Museli jsme být kreativní. Není moc přirozených činností, při kterých by Eddie namáhal přední končetiny. Vydry je totiž nepoužívají při plavání. Takže naučit ho dávat koše bylo nejlepším řešením,“ řekla ošetřovatelka Jenny DeGrootová.

Eddiemu už je sice 15 let, což je na vydru hodně, ale s naučením se nového triku neměl sebemenší problém. „Vydry jsou neuvěřitelně obratné, takže mě tento Eddieho skrytý talent nepřekvapuje. Jsou známí tím, že používají kameny nebo jiné nástroje k rozbíjení škeblí,“ dodala DeGrootová.

Eddie žije v oregonské zoo společně s další vydrou Thelmou od roku 2000. Obě šelmy jsou spolu už od narození. Jako mláďata byly nalezeny opuštěné na kalifornském pobřeží. Poté se dostaly do záchranného centra, které je později dlouhodobě zapůjčilo do oregonské zoo.

Reklama

Výběr článků

Načítám