Hlavní obsah

Ukradli mi dítě z dělohy, tvrdí 19letá Brazilka

Novinky, vps
Sao Paulo

Když lékaři připravovali Brazilku Layane Santosovou na císařský řez, mladá žena se už těšila na své miminko. Po operaci se ovšem dozvěděla šokující zprávu. Podle lékařů si své těhotenství pouze vsugerovala. Santosová je okamžitě obvinila z krádeže svého dítěte. Má totiž záznamy, které potvrzují, že byla opravdu těhotná, informoval MailOnline.

Foto: Layane Santosová/Twitter

Layane Santosová během těhotenství

Článek

Santosová během těhotenství docházela pravidelně k lékaři, v posledním týdnu před porodem navíc podstoupila ultrazvuk, který ukázal, že čeká zdravou holčičku. Se svým manželem ji už dopředu pojmenovali Sofia a přestěhovali se do většího domu.

V 38. týdnu těhotenství si mladá Brazilka stěžovala na bolesti břicha a byla převezena do nemocnice Santa Casa de Maua v Sao Paulu. V záznamech nemocnice stojí, že žena byla přijata s bolestí břicha a krvácením. Porodník diagnostikoval předčasné odloučení placenty a Santosová byla okamžitě připravena na císařský řez.

Po probuzení následoval šok

Po probrání z narkózy se mladá žena od svého manžela Lourivala Alvese dozvěděla, že podle lékařů žádné dítě nečekala a její těhotenství bylo falešné. Alvese si lékaři zavolali během operace. „Doktor mi ukázal prázdnou dělohu a řekl, že tam nebylo žádné dítě,“ řekl Alves.

„Když jsem se to dozvěděla, přepadlo mě zoufalství a plakala jsem. Chtěla jsem mluvit s lékaři, do nemocnice jsem totiž přišla s dítětem, ale odcházela jsem bez něj. Nemůžu uvěřit tomu, že jen tak zmizelo. Myslím, že mi ho ukradli. Nebo zemřelo při porodu a oni to nechtěli přiznat,“ uvedla Santosová.

Chtějí pravdu

Zoufalý pár si najal právníky a snaží se dokázat svou pravdu. Lékař Uesley Lima, kterého Santosová navštěvovala během těhotenství, doložil, že poškozená žena byla opravdu těhotná, a je ochoten svědčit v její prospěch.

Právníci už požádali soudce o zabavení lékařských záznamů týkajících se Santosové. Nemocnice ovšem tvrdí, že výsledky vyšetření pouze potvrzují ženino vsugerované těhotenství, „a vyhradila si právo zveřejnit záznamy ve správnou chvíli“.

Ženy při falešném těhotenství mají některé fyzické příznaky, které na graviditu ukazují. Například je jim ráno nevolno, přestanou menstruovat. Často se tak děje ve chvíli, kdy si velmi přejí otěhotnět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám