Hlavní obsah

Ohromný zabiják z hlubin dobrovolně povozil potápěčku na ploutvi

– Havaj
Novinky, her

Velký bílý žralok má i díky známému filmu Čelisti pověst chladnokrevného zabijáka. I přesto že ročně dojde jen k několika tragickým událostem, a vždy se jedná o mylnou záměnu člověka za zvíře, mnoho lidí ho stále považuje za lidožravou bestii. Opak se pokusila dokázat potápěčka s přiléhavým jménem Ocean Ramseyová.

Velký bílý žralok vozil potápěčku

 
Článek

Aby dokázala, že žraloci nejsou pro člověka nijak zvlášť nebezpeční, potopila se v hlubinách blízko Havaje a vyčkávala v kleci na příležitost. Ta přišla relativně záhy, když se několik metrů pod ní objevil pětimetrový žralok.

Bez váhání a bez jakéhokoliv jištění k němu Ocean doplula a beze strachu se jej chytla za horní ploutev, která dodnes nahání hrůzu všem, kdo viděli Spielbergův slavný film. Ohromná paryba ji ovšem okázale ignorovala, a co víc, několik desítek metrů ji povozila.

Ocean Ramseyová se potápí se žraloky od svých 14 let. Sama říká, že žraločí kousnutí je v porovnání s jinými tragickými událostmi velmi vzácná věc. Na svém webu zdůrazňuje, že strach ze žraloků je zcela zbytečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám