Hlavní obsah

Zmatený řidič se otáčel na dálnici

Novinky, vps
Sydney

Dopravní kamera na sydneyské dálnici M2 zachytila v pondělí řidiče, který se se svým vozem pomalu otočil do protisměru a rozjel se proti hustému provozu. Mezi zpomalujícími auty kličkoval a poté zůstal stát v odbočovacím pruhu, informoval server nine.news.au.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič se na dálnici otočil do protisměru

 
Článek

Operátoři kamery na řidičovo chování rychle zareagovali a s kamerou, která je standardně ve statické poloze, začali manipulovat. Podařilo se jim tak zachytit řidičovu SPZ a poté i celou událost.

Řidič ujel v protisměru několik desítek metrů a poté přejel do odbočovacího pruhu. Tam už se nedokázal proplést mezi protijedoucími auty a zůstal stát na místě. Po chvíli pochopil, že tímto způsobem se nikam nedostane, otočil se do správného směru a odjel pryč.

Policie incident vyšetřuje a považuje ho za velmi závažný. Jen shodou okolností totiž v hustém provozu nedošlo k nehodě. „Musíte vzít v úvahu, že to bylo nebezpečné vůči veřejnosti. Za to bude následovat vězení, tak vážné to je,“ řekl Michael Gallacher, ministr pro policii a bezpečnost státu Nový Jižní Wales.

Reklama

Výběr článků

Načítám