Hlavní obsah

Politická debata v Libanonu: urážky a nakonec i voda v obličeji

Novinky, vps

Mnoho lidí má politické debaty zažité jako nudné a uspávající pořady. Ta páteční na libanonské televizi Al-Manar byla ale poněkud ostřejší. Debatovalo se o syrské krizi, jelikož na ni ale oba hosté zastávají odlišný názor, brzo se do sebe pustili. Nechyběly urážky a nakonec jeden z oponentů chrstl na toho druhého dvě sklenice vody, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Politik chrstnul svému oponentovi v televizní debatě do obličeje voduVideo: Reuters

 
Článek

Debata mezi Sálimem Zahráním, který podporuje syrského prezidenta Bašára Asada, a Asadem Bišarou stojícím na opačné straně názorového pole, byla vyostřená už od začátku. Bišara Zahráního několikrát přerušil, čímž se diskuse rychle změnila spíše ve slovní přestřelku.

Moderátor Imád Mermel se sice snažil oba znesvářené muže uklidnit, ale vůbec se mu to nedařilo. Jeho hosté ho ignorovali a pokračovali v hádce. Vše vyvrcholilo urážkou, kterou svému soupeři adresoval Bišara. Rozezlený Zahrání popadl na stole postavené sklenice vody a chrstl je na Bišaru, kterého se moderátor mezitím snažil odtáhnout pryč.

Režie pořadu rychle zareagovala a přerušila vysílání reklamním blokem. O pauze se štábu podařilo hosty zklidnit, oba se poté dokonce za své chování omluvili. Tamní novinářská asociace poté ještě zkritizovala moderátora a štáb za to, že nechali situaci zajít tak daleko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám