Hlavní obsah

Představitel Mr. Beana dostal od pojišťovny rekordních 910 000 liber

Londýn

Britskému herci Rowanu Atkinsonovi známému z komediálního seriálu Mr. Bean vyplatila nejmenovaná pojišťovna za autohavárii 910 000 liber (27 miliónů korun). Podle britských médií je to vůbec nejvyšší suma vyplacená v Británii v rámci havarijního pojištění. Atkinson naboural ve svém sportovním voze McLaren F1 v srpnu 2011 do stromu.

Foto: ČTK/AP

Herec Rowan Atkinson na rallye v Rakousku

Článek

Osmapadesátiletý herec měl po havárii u Haddonu v hrabství Cambridgeshire zraněné rameno, ale rychle se zotavil. Jeho exkluzivní vůz utrpěl větší škody: poškozena byla především zadní část McLarenu, který má šestilitrový motor a může dosáhnout rychlosti až 380 kilometrů v hodině.

Vůz byl odtažen do firemních dílen ve Wokingu, kde se mu mechanici věnovali skoro rok. Nejmenovaná pojišťovna prý zvažovala, zda má zaplatit opravy, nebo koupit nový vůz, ale nakonec došla k závěru, že oprava bude lacinější.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní vůz Rowana Atkinsona utrpěl při nehodě vážné škody.

Atkinson, který je známý láskou k rychlým vozům, koupil McLaren F1 v roce 1997 za 640 000 liber. Nicméně McLaren těchto aut od roku 1992 vyrobil jen 64 exemplářů a cena Atkinsonova vozu mezitím podstatně stoupla. Loni se stejný model v dobrém stavu prodal za 3,5 miliónu liber (104 milióny korun).

Celkový účet 910 000 liber je třikrát větší než dosavadní rekordní částka, kterou jiná pojišťovna vyplatila v roce 2010.

Podle deníku Daily Mail ale Atkinson doplatí na havárii zvýšením pojistného. List cituje experty, kteří odhadují, že po nákladné havárii se Atkinsonovo pojistné zvýší až na 60 000 liber (1,8 miliónu korun) za rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám