Hlavní obsah

Nejstaršímu britskému workoholikovi je 100 let. Do důchodu se nechystá

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Harlow

Stoletý Brit Jim Clements byl v úterý prohlášen nejstarším kancelářským pracovníkem britského národa. Do důchodu se stařík z britského Essexu nechystá, naopak utekl z řízeného odpočinku zpátky do práce.

Foto: Profimedia.cz

Jim Clements pomáhá svým mladším kolegyním s papírováním.

Článek

Jim Clements, kterého někteří označují za workoholika, pracuje už od svých čtrnácti. V současném zaměstnání, kanceláři harlowské bezpečnostní firmy, vydržel dlouhých 34 let. Nastoupil sem místo důchodového odpočinku a zastává nadneseně řečeno funkci sekretářky.

Dva dny v týdnu tu pomáhá svým podstatně mladším kolegyním. Vaří jim čaj, vypomáhá s papírováním, telefonováním a dalšími rutinními činnostmi. Čerstvě stoletý Clements se ani po oslavě jubilea do důchodu nechystá.

Foto: Profimedia.cz

Stoletý stařík je pyšný na to, že mu práce s technikou nedělá problémy.

Práce ho prý udržuje v kondici a podle britského deníku Mirror Clementsovi kolegové tvrdí, že být ve firmě v jeho společnosti je úžasné, protože má velký smysl pro humor. Stařík má dvě děti a čtyři vnoučata, ale jeho žena zemřela už před devatenácti lety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám