Hlavní obsah

Větrná bouře změnila windsurfaře v létající hadrové panenky

Novinky, Klára Fischleinová

Silná větrná bouře na severozápadním pobřeží Irska doslova zamávala se závodícími windsurfaři. Ti se do vln rozběhli bez váhání, přestože už jen to proti směru vichru byla pěkná dřina.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Extrémní windsurfing absolvovali na konci ledna závodníci na severo-západním pobřeží Irska.Video: Reuters

 
Článek

Poslední lednová sobota patřila na irském severozápadním pobřeží extrémnímu windsurfingu. Účastníci závodu Red Bull Storm Chase se s vysokými vlnami a silným větrem popasovali statečně. Jednalo se totiž o desetičlennou skupinu profesionálů z Brazílie, Španělska, Anglie, Německa a dalších zemí.

Nejlépe se s extrémními podmínkami závodu vypořádal Francouz Thomas Traversa, který porazil všechny soupeře. Za ním skončil Němec Dany Bruch a třetí místo obsadil Julien Taboulet ze Španělska. Místo závodu bylo vybíráno z různých lokalit po celém světě.

Právě v Irsku se ale ukázaly být podmínky počasí nejvyzývavější. Síla větru v čase závodu vystoupala až na 137 kilometrů v hodině. Chvílemi závodníci naprosto ztratili kontrolu nad sebou i svým náčiním a moře společně s vichrem si s nimi pohrálo jako s hadrovými panenkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám