Hlavní obsah

Astronaut vyfotil z vesmíru noční Las Vegas. Z přemíry jasu bolí oči

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní vesmírná stanice (ISS) má na palubě poměrně nedlouhou dobu kanadského astronauta Chrise Hadfielda, který se již v prvních několika týdnech projevuje jako nadšený fotograf. Prostřednictvím svého twitterového účtu sdílí už se statisíci lidmi působivé snímky, které má možnost pořídit právě jen posádka ISS. A jeho fotografie nočního Las Vegas nás snad ani nepřekvapuje.

Foto: Chris Hadfield/Twitter

Pohled na noční Las Vegas z ISS.

Článek

Noční přílet letadlem do Las Vegas je zážitek, jenž se vychutnávají i ti, kteří do města hříchu létají pravidelně. Mezinárodní letiště McCarran leží takřka hned vedle hlavní ulice, kde se nachází většina moderního hotelů, a tak si mohou pasažéři letadla vychutnat pohled na nejznámější lasvegaské objekty nasvětlené neony z bezprostřední blízkosti.

Foto: Chris Hadfield/Twitter

Uměle vytvořený zázrak - Las Vegas působí v rozlehlé poušti jako přelud.

Jak ale vypadá Las Vegas z výšky zhruba 400 kilometrů nad zemským povrchem, to světu nyní ukázal Chris Hadfield. Ten pořídil snímek světoznámého města nacházejícího se uprostřed pouště jak ve dne, tak i v noci. Kontrast je neskutečný. Zatímco ve dne se město ztrácí v záplavě béžové barvy, v noci září tak silně, že to Hadfield nemohl ani dost dobře zachytit.

Město večírků

Las Vegas je nejznámějším městem v americkém státě Nevada. Patří mezi jednu z nejoblíbenějších turistických lokalit, kam Američané jezdí a létají zejména za hazardem, ale i kvalitními divadelními představeními, alkoholovými dýchánky či svatbami. Značné procento amerických teenagerů pak s oblibou slaví svou čerstvě nabytou plnoletost právě zde.

Foto: Jakub Kynčl, Novinky

Neony jsou v Las Vegas všude, kam dohlédnete.

Foto: Profimedia.cz

Světla, neony a další světla. To je noční Las Vegas.

Hadfield dorazil na ISS 19. prosince loňského roku a setrvá v ní půl roku. Zatím zveřejňuje snímky neskutečným tempem, a tak se máme pravděpodobně v následujících měsících nač těšit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám