Hlavní obsah

Hudební hit Gangnam Style zhlédla na internetu rekordní miliarda lidí

Novinky, vps

Korejský interpret Psy dostal předčasný dárek k Vánocům. Jeho největší hit Gangnam Style zaznamenal na různých internetových serverech víc než miliardu přehrání, přičemž jen na Novinkách si tuto píseň pustilo téměř 400 tisíc lidí. Jedná se tak o nejúspěšnější píseň letošního roku a především o nejpřehrávanější hudební video na celém internetu.

Psy a jeho Gangnam Style

 
Článek

Video k písni Gangnam Style bylo zveřejněno v červenci a velmi rychle se stalo fenoménem. Zpěvák Psy, vlastním jménem Park Jae-sang, byl do té doby ve světě téměř neznámý, ale pouhé jedno video mu stačilo k celosvětové popularitě. Pozvání do různých televizních show se jen hrnula, navíc si zazpíval třeba i s Madonnou.

Pravé šílenství však rozpoutal ve své rodné zemi. Psy totiž nezapadá do škatulky korejských popových hvězd. Ty jsou většinou velmi mladé a důraz je kladen především na jejich vzhled. Psy staví hlavně na humoru a nepředvídatelnosti, čímž upoutal mnoho fanoušků. Korejci jsou hrdí na jeho mezinárodní úspěch a velmi často se natáčejí při napodobování tanečních kreací, které Psy předvádí. Nutno dodat, že technika jejich pohybů není zdaleka tak propracovaná jako u originálu.

BEZ KOMENTÁŘE: Korejští turisté se pokoušejí tancovat Gangnam StyleVideo: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Gangnam Style změnil i Psyovu koncertní kariéru. Jeho vystoupení jsou nezávisle na kapacitě beznadějně vyprodaná. Fanouškům vůbec nevadí, že Psy používá částečný playback. Chtějí se především dobře bavit a také vidět svůj idol naživo.

Jihokorejec fascinuje svým trapným tancem davy lidí

Úspěch Gangnam Style podtrhuje i obrovské množství parodií, které na tuto píseň vzniklo. Mezi ty nejpovedenější patří Klingon Style, hromadná choreografie filipínských vězňů, Kim Čong-un Style nebo předělaná scénka z filmu Pád Třetí říše. [celá zpráva]

Parodie inspirovaná kultovním Star Trekem - Klingon Style

Populární je také verze písně, do které Psy zapojil korejskou zpěvačku Hyunu. Ta je totiž ukázkovou představitelkou korejského popu a podle mnohých právě v tomto klipu dokonale vyniká Psyova odlišnost od hlavního proudu.

PSY ft. Hyuna: Gangnam Style

Reklama

Výběr článků

Načítám