Hlavní obsah

Umělec klame lidský zrak, jeho obrazy vyskakují z papíru

Novinky, vps

Nizozemský malíř Ramon Bruin se dlouho věnoval technice airbrush, ale před dvěma lety začal kreslit obrázky, při kterých využívá anamorfózy. To znamená, že kresby vypadají z určitého úhlu trojrozměrně. Obdivuhodné je, že u většiny svých prací si vystačí s obyčejnou tužkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Trojrozměrné kresby Ramona Bruina klamou lidský zrak

 
Článek

Nezávislý 31letý umělec navíc kresby doplňuje různými předměty nebo svou vlastní rukou. Objektům na papíře tak dodává ještě větší realističnost. Hadi, ptáci, pavouci a další zvířata pak vypadají, jako by měli z papíru každou chvíli vyskočit.

Kromě anamorfózy se Bruin už přes 10 let věnuje technice airbrush, dokonce studoval akademii v Lelystadu, která se na tento způsob malby zaměřuje. I v této technice má svůj vlastní styl, vytváří totiž portréty pomocí malých čtvercových políček s různými odstíny. Čtyřicetihodinovou tvorbu jednoho z těchto obrazů zrychleně zachycuje druhé video.

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřicetihodinová tvorba portrétu ve zrychleném podání

V poněkud větším měřítku se trojrozměrným malbám věnuje Američan Kurt Wenner, který je v této oblasti považován za průkopníka. Jeho „plátnem“ jsou většinou silnice nebo jiné betonové plochy, kde jeho díla zabírají i několik desítek metrů čtverečních. To pochopitelně znamená větší časovou náročnost, například salonek na singapurském letišti mu zabral tři týdny. [celá zpráva]

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

3D obraz vytváří uprostřed letiště iluzi luxusního salonku plného penězVideo: Reuters

Kurt Wenner a jeho další podařená trojdimenzionální díla

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám