Hlavní obsah

Opuštěná vesnice láká na přízraky svobodných žen

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Yongin

Zatímco obyvatelé evropských zemí se snaží v létě zchladit především u vody, v Jižní Koreji na to jdou odlišně. Mezi tamní nejoblíbenější kratochvíle totiž patří navštěvování strašidelných domů v zábavních parcích. Značné popularitě se těší především opuštěná vesnice Jongin.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jihokorejci se chodí bát do vesnice duchůVideo: Reuters

 
Článek

Osada běžně slouží k natáčení historických filmů, ale v létě se mění na zřejmě nejděsivější místo v zemi. Potulují se zde lidé převlečení za duchy a čekají na svoje oběti. Těmi se dobrovolně stávají především mladí Korejci.

"Přijela jsem si sem oddechnout od horka, ale bylo to strašidelnější, než jsem si myslela. Srdce mi stále prudce buší a myslím, že dnes v noci neusnu," řekla 25letá Na Won-juová.

Dlouhá tradice

Mezi tradiční přízraky patří "neposkvrněný duch." Tím je žena s dlouhými vlasy oblečená v bílém hábitu. V korejské historii existuje tato postava již po staletí a sloužila jako varování. Dřívější patriarchální společnost totiž kladla velký důraz na institut manželství, a pokud dívka zemřela neprovdaná, tzn. jako panna, znamenalo to obrovské ponížení.

"V konfuciánském uspořádání byla svobodná žena vnímána jako něco zvláštního a nenormálního a v případě smrti se stala nejvíce opovrhovaným duchem. Proto neposkvrněné duchy považujeme za ty nejkrutější," řekla profesorka korejské literatury Baek Mooninová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám