Hlavní obsah

Moje fena porodila kotě, tvrdí jihokorejský vesničan

Gwangju

Třiašedesátiletý Jihokorejec Jeong Pyong-bong z malé rybářské vesnice v jižní provincii Jeolla tvrdí, že jeho fena v minulém týdnu porodila kotě. Fotografie matky a potomka se záhy objevily na internetu. Obyvatelé země ale jeho příběh nezpochybňují. „Je to zázrak,“ uvedl pro list Korea Herald Jeong.

Foto: OhmyNews

Moje fena porodila kotě (na snímku uprostřed), tvrdí Jihokorejec

Článek

Jenže z biologického hlediska je to nemožné. Ať tomu Jihokorejec a jeho spoluobčané věří sebevíc, pes kotě porodit nemůže, neboť psí vajíčko a kočičí spermie nikdy nemůžou splynout a vytvořit životaschopný zárodek.

„Poté, co se to malé zvíře narodilo, zíral jsem na něj a nemohl tomu uvěřit. Vypadalo jako kočka a také mňoukalo jako kočka. Tak to nemůže být přece štěně? Lidé z celého okolí mi volají a chodí se na to podívat od chvíle, co se o tom začalo mluvit. Myslím, že vím, jak se to stalo. Jedné noci má fena vyšla ven na dlouhou procházku, myslím, že se omylem spářila s kočkami. Jak jinak to chcete vysvětlit,“ uvedl Jeong pro list Korea Herald.

„Je naprosto nemožné, aby pes porodil kočku. Počet a tvar chromozómů psů a koček se naprosto liší. Je možné, že to štěně prostě akorát vypadá trochu jako kotě,“ zpochybnil zprávu profesor genetiky Son Chang-ho z jihokorejské Národní univerzity Chonnam ve městě Gwangju.

Není to ovšem poprvé, kdy se objevil podobný případ. Před několika lety se jednomu psovi v Číně také údajně narodilo kotě. Před šesti lety pak podle deníku Daily Mail oblétl média případ z Brazílie, kdy chovatel provolával, že jeho kočka porodila dva psy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám