Hlavní obsah

V aljašskému městečku Talkeetna je starostou kocour

– Talkeetna
Novinky, Tereza Seidlová

Městěčko Talkeetna, které leží na jihu Aljašky, ví, jak vzbudit rozruch. V jeho čele totiž už patnáct let stojí prapodivný starosta - kocour jménem Stubbs. Díky němu míří do města tisíce turistů. Informuje o tom regionální televize KTUU.

Aljašskému městečku Talkeetna vládne kocourVideo: KTUU - TV

 
Článek

Béžového kocourka si obyvatelé malého městečka zvolili do čela krátce po jeho narození, protože se jim jednoduše nezamlouval ani jeden z možných kandidátů. Velká část obce se dohodla, že na volební lístky napíší jméno čerstvě narozeného chlupáče.

Vzhledem k tomu, že získal Stubbs ve volbách nejvíce hlasů, stal se podle televize KTUU okamžitě starostou. Teď platí za největší atrakci města a hlavně díky němu se sem sjíždí tisíce překvapených turistů.

„Denně k nám dorazí zhruba 30 až 40 lidí, kteří chtějí vidět našeho starostu,“ tvrdí Lauri Stecová, prodavačka místního obchůdku, kde kocour tráví nejvíce času. Pravidelně je možné ho zde zastihnout vždy kolem čtvrté hodiny odpolední, kdy si sem chodí vypít svůj oblíbený kočičí drink ze stylové skleničky na víno.

Podle místního faráře je kocour požehnáním pro město. Dokud bude stát v jeho čele, má malé městečko, v němž žije pouhých 900 stálých obyvatel, zajištěn profit z cestovního ruchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám