Hlavní obsah

Majitel restaurace nabízel pizzu s jedem z pavouků, štírů a hadů

– Curych

Pizza je pokrm, který se po celém světě těší velké oblibě. Ismail Ertekin ve své curyšské restauraci ovšem tuto specialitu opravdu svérázným způsobem ozvláštnil, a to posypem z jedovatých pavouků, hadů a štírů. Nezvyklá varianta italského pokrmu se překvapivě stala ve Švýcarsku velmi oblíbenou, přesto se hygienici rozhodli zasáhnout a tuto bizarní laskominu zakázali.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na povrch pizzy přidával majitel restaurace velmi malé množství jedů v podobě homeopatických léků. Podle Ertekina bylo ředění jedů tak vysoké, že byly naprosto neškodné. Nedávno přitom ten samý podnikatel plnil média svou pizzou pro miliardáře, kterou servíroval s jedlým zlatem na povrchu.

„Konzervanty ve většině jídel jsou mnohem škodlivější než moje jedovatá pizza. Byla opravdu velmi populární, zvláště u lidí, kteří mají fobii z pavouků či hadů. Brali tu pizzu jako způsob, jak svůj chorobný strach přemoci,“ dodal Ertekin.

„Lékařské produkty nejsou potravinami a nesmějí být tudíž použity jako ingredience při přípravě pokrmů. Proto jsme museli pizzu zakázat. Ta pizza jinak obsahovala ve skutečnosti jen velmi málo jedu,“ vysvětlil za švýcarské hygieniky Ferdinand Uehli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám