Hlavní obsah

Proměna jako z hororu: Z bývalé márnice se asi stane plážová chatka

Novinky, Jakub Kynčl

Maličká budova nacházející se v přímořském Saltburn-by-the-Sea je na prodej. Na tom by asi nebylo nic tak zajímavého, kdyby však nebyla budova z 19. století bývalou márnicí. Nyní se však očekává, že si budovu potenciální kupce přestaví na malou chatičku, kterou bude využívat k rekreaci. Ačkoli je budova malá, prodejní cena se možná vyšplhá v přepočtu na 800 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Maličká márnice v Saltburn-by-the-Sea

Článek

Co kupce za své peníze dostane? Přinejmenším řádně autentický interiér, ve kterém nebude chybět ani velký pitevní stůl. Dům dává do prodeje tamější radnice. Ta se rozhodla dát do prodeje pozemky a budovy, které nejsou obci nadále prospěšné.

Radní Norman Pickthall tvrdí, že potřebuje radnice jen tento rok ušetřit více než 34 miliónů liber, tedy asi 1,1 miliardy korun.

"Zbavování se nemovitostí, jako je například tato márnice, přinese radnici finance a zároveň sníží naše každoroční náklady v dobách těchto ekonomických turbulencí. Hledáme lidi, kteří budou mít zájem tyto budovy opravit a dopřát jim dobré využití, abychom pomohli regeneraci této oblasti," uvedl Pickthall.

Reklama

Výběr článků

Načítám