Hlavní obsah

Chrt ve výslužbě zachránil svým majitelům život

Novinky, Jakub Kynčl
Hull

Pes je nejlepším přítelem člověka - podepsáno, potvrzeno, zapečetěno. Čtyřiačtyřicetiletá Kerry Jubbová se o této skutečnosti přesvědčila na vlastní kůži, když jí a její rodině zachránil život chrt Edward poté, co v jejich domě v britském Hullu začalo hořet.

Foto: Profimedia.cz

Nač požární hlásič, když máte doma psa-záchranáře...

Článek

Hrdinský výkon předvedl vysloužilý chrt Edward, když se ohně nezalekl, ale naopak se postaral o to, aby nikdo z jeho majitelů nepřišel k újmě na zdraví. Poté, co se kouř z koupelny, kde požár vznikl, začal rozšiřovat po bytě, pes na nebezpečnou situaci upozornil důrazným štěkotem u ložnice.

Foto: Profimedia.cz

Chrt se ukázal jako nefalšovaný přítel, zachránil rodině život.

Když se majitelé probudili a zjistili, že v domě hoří, pes v nepřehledném zakouřeném prostředí vyvedl svou paničku a dvě její děti bezpečně ven z domu. Majitelé následně zvenku zavolali hasiče, kteří menší požár uhasili.

Foto: Profimedia.cz

Požár začal v koupelně. Chrt ho neomylně ohlásil.

Rodina si Edwarda, který je vycvičený jako záchranář, adoptovala z hullského chrtího útulku. Ten vede skupina nadšenců, který se o opuštěné chrty stará. Těch je v oblasti, kde jsou chrtí závody extrémně populární, více než psů jiných plemen. Často je totiž majitelé ve chvíli, kdy už nejsou schopni závodit, odloží.

Reklama

Výběr článků

Načítám