Hlavní obsah

Muži se rozbilo auto. Než se k němu stačil vrátit, odstřelila je zásahovka

Novinky, Jakub Kynčl
Londýn

Pokud někdy pojedete se svým vozem přímo do Londýna, modlete se, aby vám váš automobil nevypověděl službu přímo v centru tohoto velkoměsta. Mohlo by se vám stát to samé, co postihlo počátkem týdne jednoho turistu. Nima Hosseini Razi měl zřejmě smolný den. Nejdříve se mu sesypalo auto a poté situaci ještě zhoršili policisté ve strachu z teroristického útoku.

Foto: Profimedia.cz

Britští policisté neváhali a nenechali nic náhodě. Ilustrační foto

Článek

Razi zaparkoval svůj automobil v samotném centru Londýna, přímo vedle Westminsterského paláce. Aby si trochu ulevil ve stresující chvíli, po zavolání pomoci se rozhodl navštívit nedaleký Buckinghamský palác, aby si vylepšil špatně se vyvíjející den. Jak se o chvíli později ukázalo, nebyl to nejšťastnější nápad.

Na místě, kde zaparkoval, byl jasný zákaz parkování. Muž o tom věděl, a než opustil svůj tmavě modrý Ford Mondeo, umístil za přední sklo papírek, na kterém prosil policisty, aby mu nedávali pokutu, že se mu auto porouchalo.

Automobil byl však velmi rychle vyhodnocen jako podezřelý a na místo bylo povoláno policejní protiteroristické komando. Na místě byla neprodleně provedena řízená exploze vozidla.

"Když jsem se vracel k autu, všiml jsem si, že jsou všechna okna rozbitá. Oni (protiteroristické komando) mi pak vysvětlili, že museli použít slabší výbušninu, aby vyzkoušeli, zda mé auto nevyletí do povětří, a prý kvůli němu uzavřeli celé náměstí," uvedl Razi.

Vozidlo bylo nakonec přepraveno na odtahové parkoviště. Policisté však nezapomněli ještě předtím vypsat blokovou pokutu za nepovolené parkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám