Hlavní obsah

Pražský bar se dostal mezi padesátku nejlepších na světě

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský týdeník The Sunday Times zařadil letos pražský Black Angel's Bar do svého žebříčku nejlepších 50 barů ve světě. Bar v suterénu hotelu U Prince na Staroměstském náměstí se tak stal jediným českým zástupcem v prestižním žebříčku.

Foto: Black Angel's Bar

Interiér Black Angel's Baru

Článek

Pražský Black Angel's Bar porotce zaujal nejvíce svou širokou nabídkou koktejlů, netradičním interiérem, ale i zdánlivými drobnostmi, jako je pianista, který každý večer zpříjemňuje hostům posezení nad drinkem.

Bar se stylizuje do amerických třicátých let. A to se vším všudy, včetně koktejlů, které v té době byly „in“. Hosté tak mají možnost ochutnat koktejly Old Fashioned či Sazerac. Čtyřicítka základních koktejlů je stále doplňována o nové kousky. Na stole vám může přistát například drink v baňce plné dýmu z doutníku, ale také třeba v tubě od zubní pasty.

„Recepty jsme hledali ve starých knihách, aby byly co nejvěrnější,“ prozradil šéfbarman Pavel Šíma, který dodal, že barmani jsou oblečeni v dobových kostýmech.

Foto: Black Angels Bar

Oceněný bar je otevřený teprve rok a půl.

Kladem mladého baru, který otevřel teprve 23. listopadu 2010, je pro některé bezesporu jeho diskrétnost. Není v něm totiž dovoleno pořizovat soukromé snímky či natáčet.

Za slávu baru za hranicemi může zřejmě i to, že má mezi patrony několik světově uznávaných barmanů. Jeho jméno tak po světě šíří například žijící legenda Peter Dorelli, odborník na molekulární mixologii Tony Coligliaro či Dale DeGroff, který je zakladatelem Muzea amerických koktejlů.

Do nejlepší padesátky se dostalo mnoho amerických, britských, francouzských či třeba i australských barů. Český bar se do výběru probojoval jen jeden.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám