Hlavní obsah

Prahou pochodovaly oživlé mrtvoly, bylo jich přes 700

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Recesistické oživlé mrtvoly se v sobotu odpoledne sešly na pražské Kampě na letos již pátém ročníku Zombie Walk. Přišlo 762 lidí namaskovaných jako bledí zombie s krvavými šrámy nebo jako jejich oběti "k sežrání". A vydali se na pochod historickým centrem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V centru Prahy se sešlo přes 700 zombieVideo: Reuters

 
Článek

V průvodu se sešli mimo jiné oběšenci, zdravotní sestry, lékaři, jeptišky, Červená karkulka, chlupatý vlkodlak či dáma s lustrem naraženým na horní části těla.  Objevilo se tam ale i pár zkrvavených zombie psů, kteří se svíjeli a vydávali kvílivé zvuky.

"Dnešní procházka zombie se konala rozhodně proto, že máme rádi horrory, máme rádi zombie, máme rádi zombie horrory a chceme se prostě pobavit," řekl ČTK za organizátory Jaroslav Špinka.

Kolem 17:00 vyšel průvod zombies a jejich obětí přes Karlův most k Rudolfinu, kde se všichni společně vyfotili. Pokračovali přes Staroměstské náměstí do hudebního klubu Chapeau Rouge na Starém Městě na afterparty. Happening "oživlých mrtvol" navazuje na podobné akce v Americe a Evropě. Téma vychází z oblíbenosti zombie filmů. Smyslem přehlídky je co nejlépe předstírat motoriku živých mrtvých a děsit okolí.

Špinka k tomu uvedl, že existují instruktážní videa a jsou filmy, ze kterých mohou lidé pochytit, jak se má pohybovat a chovat a co by měla vydávat za zvuky správná zombie. "Řada lidí to bere velmi vážně a myslím si, že turisté si pohledu na zombie v průvodu velmi užívali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám