Hlavní obsah

Lvice chtěla sežrat dítě oblečené v barvách zebry

Novinky, Markéta Klánská
Portland

Zpestřit si výlet do zoologické zahrady není těžké. Stačí s sebou vzít malé dítě, obléknout mu oblečení s určitými vzory a posadit ho před výběh kočkovitých šelem. Přesně to nevědomky udělala jedna žena z Portlandu v Oregonu, která svého třináctiměsíčního syna v černobíle pruhované mikině „předhodila“ lvici.

BEZ KOMENTÁŘE: Lvice se snažila přes sklo sežrat malého chlapce v černobíle pruhovaném oblečku

 
Článek

Netrvalo dlouho a šelma si své potenciální kořisti všimla. Probudily se v ní přirozené instinkty a zřejmě v domnění, že má před sebou mládě zebry, se pokusila dítě sežrat. Naštěstí je ale dělilo silné bezpečnostní sklo.

„Přišlo mi to vtipné. Ani trochu jsem se nebála. Chci říct, že sklo má na první pohled několik centimetrů,“ řekla Heather Bendová.

Zatímco lvici Kyu dohánělo stvoření s černobílými pruhy k šílenství, třináctiměsíční Jack vypadal naprosto nezaujatě. Ke lvici se otočil jen v reakci na pobavené lidi v okolí, od nichž mimo jiné zaznělo i lehké pobídnutí: „Ahoj čičí, čičí.“

Lovecké instinkty nemizí ani v zajetí

Je jisté, že si Jack neuvědomoval, co má na sobě. V první chvíli to však nedošlo ani jeho matce. Upozornil ji na to prý až kamarád, který viděl video z návštěvy v zoo.

„Musí v tom být ty pruhy. Vysvětlovalo by to, proč k nám přišli nejen lvi, ale i jiná zvířata,“ uvedla pro televizi KPTV Bendová.

Pracovníci oregonské zoo se naproti tomu nechali slyšet, že podobná interakce lvů s malými dětmi není neobvyklá. Šelmy tak projevují své přirozené instinkty lovců. Jedním dechem k tomu ale dodali, že se rodiče nemusí ničeho bát, skla jsou prý naprosto bezpečná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lev se přes sklo v zoo snažil zaútočit na tříletou holčičkuVideo: Reuters

Obě jejich tvrzení dokazuje i jiné video z počátku letošního roku, na kterém na tříletou Sophii Walkerovou z Nového Zélandu přes sklo zaútočil statný lev. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám