Hlavní obsah

Řidička narazila do telegrafního sloupu uprostřed pouště

Novinky, Jakub Kynčl

Americký stát Nové Mexiko je obklopen státy Arizona, Colorado či Utah a Texas. Poušť a prérie nejsou v této oblasti ničím výjimečným, a tak není divu, že hustota osídlení tam není zrovna nejvyšší. Na dálnicích máte spoustu prostoru jen pro sebe a řízení je radost. Je tedy tak trochu k nepochopení, jak se mohla stát podivná nehoda ve městě Rio Rancho.

Foto: Profimedia.cz

Hloupá náhoda. Široko daleko jiná překážka nebyla.

Článek

Kilometry a kilometry volné přírody nezabránily řidičce vozidla v tom, aby si vybrala jediné místo, kam jet neměla. Nabourala přímo do více než šestimetrového telegrafního sloupu, který byl vidět na stovky metrů daleko. A nebyl to jediný zásah, který ženu potkal. Další potká její peněženku, protože ji policisté nechají vzniklou škodu uhradit.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové Mexiko - Rio Rancho

Nové Mexiko je jedním z nejpustších států USA a hustota osídlení je zde se 6,6 obyvateli na kilometr čtvereční opravdu extrémně nízká. Pro představu, v České republice je hustota osídlení přibližně 20krát vyšší.

Ačkoliv je značně nepochopitelné, jak mohlo k nehodě vůbec dojít, tak je škoda patrná nejen na sloupu, ale i na předku automobilu. Podle mluvčího tamější policie žena neutrpěla žádná vážnější zranění a byla odvezena do nemocnice jen na pozorování. Výši škod mluvčí nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám