Hlavní obsah

Neuvěřitelná harmonie, na verandě se potkala liška s orlem a kočkami

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Unalaska

Příroda umí být opravdu nevyzpytatelná. I nepřátelé v ní někdy mohou potlačit své instinkty a žít vedle sebe v harmonii. Jedno takové mírumilovné setkání natočila na verandě svého domu v Unalasce na Aljašce 58letá Američanka Pam Ausová.

BEZ KOMENTÁŘE: Na verandě se potkala liška s orlem a kočkami

 
Článek

„Byla jsem doma u počítače a uslyšela skřehotat orla. Vykoukla jsem z okna a viděla něco neuvěřitelného. Pro lišky je vcelku běžné, že jsou přátelské a neagresivní, to samé platí konec konců i pro orly. Vidět je ale pohromadě ještě s mými kočkami, to bylo něco. Zkrátka tam všichni vedle sebe jen tak pobývali,“ popsala pro server Huffington Post nedávné prosněžené odpoledne Ausová.

Zvířata na malé verandě dokonce nevylekalo ani to, když 58letá Američanka vyšla ven s kamerou v ruce. Žádné neuteklo, naopak se zdálo, jakoby všichni na kameru pózovali. Ačkoli je těžké tomu uvěřit, video, které Ausová zveřejnila na internetu 25. března, mluví jasně.

Zvířata jsou nedílnou součástí života

Vzhledem k tomu, že Ausová žije na Aleutských ostrovech, kde jsou zvířata nedílnou součástí života, na setkání orlů s jejími dvěma kočkami, které se jmenují Gizmo (Udělátko) a Suitcase (Kufřík), si už zvykla.

Aby ne, v nedaleké oblasti podle ní žije asi 850 orlů a jeden pár se dokonce uhnízdil přímo naproti domu.

Orel si zvědavě prohlíží kočku

„Jeden orlí pár si přisvojil sloup pouličního osvětlení naproti mému domu. Oba pak často přilétají a sedají na zábradlí verandy. Jindy zůstávají na lampě a jen pozorují mé kočky, které za celých osm let, co je mám, nikdy nenapadli,“ dodala Ausová.

A co se týče lišek, v nedalekých kopcích žije jedna pětičlenná rodinka. Jak tedy Američanka s úsměvem poznamenala, „všichni tu v našem městě jaksi koexistujeme."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám