Hlavní obsah

Odvážná myš se postavila kocourovi, říkají jí Jerry

Novinky, Jakub Kynčl
Reigate

V anglickém hrabství Surrey ožila dvojice kreslených postaviček Tom a Jerry. Ve vesnici Reigate byla totiž majitelka kocoura Stephanie Evansová (41) svědkem scény, kdy se jejímu čtyřnohému kamarádovi odvážně postavila myš a nakonec jej dokonce "poškrabkala" na čumáku.

Foto: Metro.co.uk

Myš nemusí souboj s kočkou vždy prohrát.

Článek

Osmnáctiměsíční kocour zůstal v němém úžasu, když se ho malá myš na zahradě nezalekla a postavila se mu čelem. Podle Evansové na sebe obě zvířata nehybně zírala asi deset minut a myš se nakonec dokonce odvážila přijít přímo k němu a drápky mu jemně zasekla do čumáku. Překvapený kocour se prý nepohnul ani o centimetr.

Zajímavý výjev sledovala Stephanie Evansová nejdříve jen z okna. Když se chvíli nic nedělo a kocour s myší na sebe tiše zírali, doběhla si pro fotoaparát a vše začala fotit. Podařilo se jí tak zachytit i moment, kdy se myš odhodlala k fyzickému kontaktu se svým odvěkým rivalem.

"Nejdříve tu myš srazil normálně k zemi. Ta ovšem nezačala utíkat, ale postavila se mu. Byl tak překvapený, že zůstal stát a zíral na ni. Nakonec se na sebe dívali a vypadalo to, jakoby si chtěli hrát. Trvalo to dlouho, a proto jsem i mohla pořídit takový snímek. Nikdy jsem něco takového neviděla. Bylo to komické, ale určitě ne zcela normální," řekla žena deníku Surrey Today. Svého kocoura popsala jako velmi submisivního a milého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám