Hlavní obsah

Třicet delfínů připlavalo na brazilskou pláž, lidé je pohotově zachránili

Novinky, Markéta Klánská
Arraial do Cabo

Obyvatelům brazilského přístavního městečka Arraial do Cabo se v pondělí ráno naskytla na pláži neobvyklá podívaná. Ke břehu náhle připlavalo asi 30 delfínů, z nichž většina uvízla v písku. Lidé jim okamžitě začali pomáhat zpátky do moře.

BEZ KOMENTÁŘE: Na brazilské pláži uvízlo 30 delfínů

 
Článek

Na pláži asi 170 kilometrů od Rio de Janeira v pondělí ráno uvízlo celé hejno delfínů. Vyděšení mořští savci ale nezůstali na pláži dlouho. Jako první přispěchali delfínům na pomoc dva muži v oranžových tričkách a po chvilce je následovali i ostatní přítomní.

Boj o záchranu delfínů netrval ani dvě minuty. A jak se zdá, všichni se v pořádku vrátili zpátky do moře.

Záchrana nebyla nebezpečná

Mořští savci uvěznění na mělčině v okolí Rio de Janeira nejsou podle odborníků ničím neobvyklým. Většina živočišných druhů totiž v této oblasti migruje v noci a s příchodem rána, kdy začíná odliv, mnohdy narazí na mělčinu.

V tomto případě nicméně delfíni plavali přes zátoku přímo ke břehu, jak je vidět i na videu. Ať už měli jakýkoli důvod, měli štěstí, že je lidé za ocasní ploutve rychle odtáhli do hloubky. Tento způsob záchrany se sice mohl zdát nebezpečný, podle odborníků ale podobné snahy nemohou mořské savce nijak ohrozit, uvedl regionální brazilský deník O Dia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám