Hlavní obsah

Dvouhodinový zásah skončil fiaskem, policisté obléhali prázdné auto

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

El Cajon

Na mezistátní dálnici I-8 v okrese San Diego se toto úterý odehrála nevídaná policejní akce. Se zbraněmi v rukou se muži zákona snažili zajistit podezřelého muže. Obklíčili jeho vůz, do akce povolali i helikoptéru i speciálně vycvičeného psa a omezili provoz na dálnici. Po dvou hodinách ozbrojeného zásahu ale s překvapením zjistili, že auto bylo celou dobu prázdné.

Ozbrojení policisté obléhají prázdné autoVideo: ABCNews

 
Článek

Policejní vyšetřovatelé měli v plánu zatknout muže podezřelého z nedávného vloupání. Dostali informaci, že se dotyčný má setkat se svým probačním úředníkem, který nad ním vykonává dozor během podmínečného propuštění. Podezřelý muž se ovšem omluvil, že má poruchu na autě.

Policisté na zprávu okamžitě zareagovali a vyrazili na dálnici, odkud podezřelý údajně volal. Kolem čtvrté hodiny odpoledne zastavili u jeho tmavého Pontiacu Grand Prix z roku 2001, který byl odstaven u krajnice vedle betonové zdi západně od města El Cajon. Přes výrazně tónovaná skla ale neviděli dovnitř.

Výsledkem byla kilometry dlouhá zácpa

Zavřeli tedy část dálnice, přivolali posily i helikoptéru a auto obklíčili. Více než dvě hodiny pak na něj mířili zbraněmi a snažili se jakkoli prohlédnout skrz skla. V jednu chvíli dokonce jeden z policistů hodil na zadek auta kus stromu, aby rozbil zadní okno.

Nakonec se vybraní jedinci schovali za neprůstřelné štíty a přiblížili se k okýnku řidiče. Jeden z nich okno rozbil a poslal dovnitř policejního psa. Jediné, co však policisté podle regionální televize KNSD uvnitř auta nalezli, byl tucet růží.

Výsledkem celé akce, která probíhala během největší dopravní špičky, kdy se lidé vraceli z práce domů, byla tedy akorát zácpa dlouhá několik kilometrů.

Dostal podezřelý od někoho hlášku?

Zdá se, jakoby podezřelý dostal hlášku o plánovaném zatčení, záměrně zalhal o problémech s autem a zmizel. Policie ale této verzi příliš nevěří.

„Stát se to sice mohlo, konkrétní informaci o tom ale žádnou nemáme,“ uvedl poručík David Rohowits z policie v San Diegu.

Policie jméno podezřelého nezveřejnila v naději, že ho brzy dopadne. Neuvedla zatím ani žádné jiné informace o jeho osobě nebo o zločinu, který údajně spáchal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám