Hlavní obsah

Brit údajně natočil nad řekou Temží UFO, teď je za blázna

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jak se zdá, někteří pozorovatelé s bujnou fantazií dokážou vydávat cokoli za UFO. Na internetu se počátkem února objevilo video, na kterém jeho autor spekuloval nad výrazně zářícím objektem vznášejícím se nad hladinou řeky Temže nedaleko Londýna. Teď je autor videa za blázna, podle všeho totiž natočil pouze obyčejnou loď.

BEZ KOMENTÁŘE: Brit údajně natočil detailní záběry UFO nad řekou Temží

 
Článek

Dvaačtyřicetiletý uživatel jménem Space999dude nahrál na internet video, na kterém prý cestou do práce 5. února zachytil u ústí řeky Temže neidentifikovaný létající objekt. Použil kvalitní kameru, kterou s sebou neustále vozí v autě, a objekt dokonce 40krát přiblížil.

„Objekt je příliš jasný, aby to byla loď,“ napsal k videu jeho autor.

„A navíc se zdá, že se vznáší nad hladinou,“ připsal dále.

Autorovy pokusy doložit, že nemůže jít o loď, však vyšly naprázdno. U první verze videa mu diváci vytýkali, že není vidět nic kolem. Když posléze přidal další verzi, na které je vidět i horizont, důvěru diváků na internetu ztratil úplně. A nepodařilo se mu ošálit ani odborníky.

Jistota až 98 procent

Zpravodajský server The Huffington Post předložil dvě Britova videa analytikovi z organizace Mutual UFO Network (MUFON), která se zabývá záhadnými objekty. Marku Dantoniovi stačil letmý pohled, aby měl jasno.

„Při pohledu na první video jsem si všiml horizontu pod zářícím objektem. Podle mě to vypadalo jako voda, proto jsem se domníval, že jde o klasickou fata morgánu nad vodní hladinou. Kvůli rozdílu teploty vody a vzduchu tak působila loď v dáli, jako by se vznášela nad hladinou,“ uvedl Dantonio.

Při pohledu na druhé video, které už horizont ukazuje naprosto jasně, se Dantonio ve svém názoru jen utvrdil.

BEZ KOMENTÁŘE: Brit natočil loď na horizontu, myslel si, že je to UFO

„Na druhém snímku je jasně vidět, že se objekt nachází přesně na horizontu, kde se hladina vody opticky střetává s oblohou. Jsem tedy přesvědčen až na 98 procent, že na videu je zachycena loď,“ dodal Dantonio, který tak zničil autorovy naděje, že mohl natočit něco velmi neobvyklého.

Reklama

Výběr článků

Načítám