Hlavní obsah

Muž si doma schovával 400 tisíc, shořely mu při požáru

– Čou-kchou
Novinky, Markéta Klánská

Schovávat peníze doma, nebo je odnést do banky? Takovou otázku si už položil nejeden člověk. Vesničan S’ San z Číny v tom měl jasno, dokud jeho domek nezachvátil požár. Nejenže přišel o veškeré vybavení, ale také o krabici plnou úspor. Během pouhých minut tak toto pondělí ztratil 130 000 čínských jüanů (386 000 korun).

Číňan měl doma v přepočtu skoro 400 000 korun v hotovosti, při požáru mu shořelyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Kolem osmé hodiny večer se k S’ Sanovi z městské prefektury Čou-kchou v čínské provincii Che-nan donesla zpráva, že mu hoří dům. Okamžitě reagoval na upozornění sousedů, zanechal obchodování a pospíchal domů. Dorazil však příliš pozdě.

„Když mě vesničané upozornili na požár, běžel jsem domů, jak nejrychleji to šlo. Jakmile jsem dorazil k domu, viděl jsem v oknech plameny,“ uvedl pro agenturu Reuters S’ San, který se v tu chvíli nejvíc obával, že přijde o své peníze vydělané prodejem prasat.

Promarněných šest let tvrdé práce

A strachoval se právem. Kvůli dočasnému výpadku proudu S’ San zapomněl vypojit ze zásuvky elektrickou dečku a ta způsobila požár, který se nevyhnul ani krabici s našetřenou hotovostí.

„Potřeboval jsem hotovost, abych mohl nakoupit krmivo pro prasata, proto jsem peníze neuložil v bance. Veškerý majetek mé rodiny byl v té krabici. Peníze jsem spořil tvrdou prací asi pět až šest let. Dokonce jsem si za ně ani nechtěl koupit nové oblečení. Teď je všechno pryč,“ povzdechl si S’ San.

Naději na náhradu škody zničenému vesničanovi podle agentury Reuters nedodali ani zaměstnanci místní banky. Řekli mu, že je velmi nepravděpodobné, že by mohla banka jeho ohořelé peníze odkoupit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám