Hlavní obsah

Rotující modré UFO brázdilo noční nebe nad Utahem

Novinky, Markéta Klánská
American Fork

V pátek večer Anthony Piceno z města American Fork v Utahu spatřil na noční obloze podivný objekt. Rotující modré světlo, které se pohybovalo velmi pomalu, natočil na kameru mobilního telefonu. Nic podobného nikdy dřív nespatřil. Záběry tedy zveřejnil, aby se dozvěděl, o co ve skutečnosti šlo.

BEZ KOMENTÁŘE: Rotující modré UFO nad Utahem

 
Článek

„Podíval jsem se vzhůru k obloze a tam bylo cosi záhadného. Bylo to neonově modré s blikajícími červenými světélky a pohybovalo se to pomalu,“ řekl v rozhovoru pro regionální televizi KSL Piceno s tím, že modrý objekt pozoroval několik minut.

Otázku, zda jde o UFO, nebo o něco jiného, si položilo i několik specialistů ve svém oboru. Jedním z nich byl i Lynn Hadfield, prezident modelářů v údolí Utah Valley. Podle jeho slov šlo o dálkově ovládaný model vybavený světly. Své tvrzení odůvodnil tím, že v okolí města American Fork s letadly v noci létá hodně modelářů.

Model letadla nebo paraglidista

„Podobná vysílačkou ovládaná letadla už vidělo mnoho lidí. Většina si kladla otázku, zda náhodou nejde o UFO,“ uvedl Hadfield, který se s dalším možným vysvětlením odkázal na paraglidisty.

„Nebylo by to poprvé, kdy se nad městem American Fork v noci vznášel paraglidista s rozsvícenými světly,“ tvrdil Hadfield.

Paraglidistovi Chrisi Santacroceovi se ale podobné vysvětlení zdá více než nepravděpodobné. Uvedl totiž, že létání v noci je v rozporu se zákonem. Žádná oficiální zpráva, která by podala jasné vysvětlení toho, odkud světla pocházela a proč se pohybovala po obloze, ale zatím neexistuje.

Utah a UFO spojují i některé tajné spisy FBI

Není to poprvé, kdy podle deníku The Daily Mail lidé v Utahu spatřili na nebi podezřelé objekty. Jenom za poslední měsíce se objevilo několik hlášení. V minulém roce se navíc dostala na veřejnost přísně tajná zpráva FBI ze září 1947 týkající se dvou stříbrných disků na noční obloze.

Původně se zpráva s označením „SPĚCHÁ“ dostala k tehdejšímu řediteli americké agentury FBI J. Edgarovi Hooverovi. Stálo v ní, že vojenská stráž, policista a dálniční hlídka nezávisle na sobě nahlásili UFO, které podle jejich výpovědí vybuchlo nad horami nedaleko Loganu, severně od Salt Lake City.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

Tento dokument patří k tisícům utajených případů, které byly zveřejněny teprve nedávno na internetovém serveru FBI v sekci s názvem The Vault (Trezor).

Reklama

Výběr článků

Načítám