Hlavní obsah

Kůň přežil pád z 15metrového útesu, nechtěl se však nechat zachránit

Novinky, Markéta Klánská
Cardigan

Kůň zázračně přežil pád z 15metrového skalnatého útesu ve waleském hrabství Pembrokeshire. Tím ale ještě neměl vyhráno, po dopadu totiž uvízl v nevlídném moři u paty útesu. Před jistou smrtí ho zachránila až pobřežní hlídka. Jeden ze záchranářů celou náročnou akci natočil kamerou na své helmě.

BEZ KOMENTÁŘE: Pobřežní hlídka zachránila koně, který spadl z 15metrového útesu

 
Článek

Po několika chladných nocích nedaleko malé pláže u zálivu Ceibwr koně konečně zpozorovaly a zachránily jednotky pobřežní hlídky RNLI se sídlem v Cardiganu.

Záchranáři však riskovali vlastní životy, aby vyčerpané zvíře dostali do bezpečí. Nejenže totiž museli překonat rozbouřené moře, ale ještě se museli bránit agresivnímu kopání vyděšeného koně.

Drama až do samého konce

Na videu z 15. ledna je vidět, jak se tři členové posádky nejprve přibližovali směrem ke koni se záměrem mu navléknout postroj, a poté ho přinutit, aby doplaval na pláž. Podle očekávání však kůň zpočátku vůbec nespolupracoval.

Usilovná snaha zvíře uklidnit a uvázat se ale vyplatila. Podél lodi pak kůň doplaval až k pláži. Tím ale práce záchranářů neskončila. Černý lichokopytník se nepřestal vzpírat a zběsile kolem sebe kopal, dokud ho záchranné jednotky nedostaly do přepravního boxu.

Kůň se nakonec podle deníku The Daily Mail v pořádku vrátil na farmu. Jeden z cardiganských záchranářů pak na závěr náročné akce vtipně poznamenal: „Kdo říká, že cvičení RNLI se točí jen kolem samých konin?“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám