Hlavní obsah

Britští rodiče tajili dítěti do pěti let jeho pohlaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Rodiče Beck Laxtonová a Kieran Kooper označovali do pěti let věku svého potomka pouze jako „dítě“, aby zakryli jeho skutečné pohlaví. O tom, že je Sasha chlapec, netušil ani on sám. Rodiče tvrdí, že ho nechtěli pokřivit pohlavními stereotypy. V pěti letech se ale stal oficiálně chlapcem, protože nastoupil do školy, kde už pohlaví tajit nebylo možné.

Foto: Profimedia.cz

Sasha je chlapec. Kvůli rodičům však možná bude v budoucnu krapet zženštilý.

Článek

„Nechtěli jsme, aby byl ovlivněn společenskými předsudky a předpojatostmi,“ prohlásila šestačtyřicetiletá Beck Laxtonová.

Sasha dosud nosil dívčí i chlapecké šaty, hrál si s autíčky i panenkami a mátl kamarády i příbuzné. Jednou v šatech  vypadal jako chlapec, jindy jako dívka.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec či dívka?

„Chtěla jsem se vyhnout všem těm stereotypům. Jsou stupidní. Je to jako horoskopy, co může být hloupějšího, než myslet, že existuje dvanáct typů osobnosti, které závisejí na tom, kdy jste se narodili? To je idiotismus. Pohlaví ovlivňuje, co dítě nosí a s čím si může hrát, to tvaruje typ osobnosti, kterou se stanou,“ uvedla Beck Laxtonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám