Hlavní obsah

Chicago se raduje, 24 hodin tam nedošlo k vraždě

Novinky, Markéta Klánská
Chicago

Chicago je město, které je neodmyslitelně spojováno s mafiánem Al Caponem a gangstery z éry prohibice. Není tedy divu, že patří k aglomeracím s nejvyšší kriminalitou v USA. Ve středu ale jako by běsnění výtržníků náhle ustalo. Téměř po roce tam nikdo nebyl zavražděn po celých 24 hodin.

Foto: Profimedia.cz

V Chicagu celý den nedošlo k vraždě, pyšní se místní policie. Ilustrační foto

Článek

„Je to nepochybně výsledek velké snahy policistů z místního policejního oddělení,“ uvedl pro televizi NBC komisař Garry McCarthy.

Za dnem bez jediné vraždy možná opravdu stojí práce policistů. Do ulic Chicaga totiž od května loňského roku vyrazilo o 1000 policistů víc než předtím. Policie navíc podle McCarthyho v boji proti kriminalitě zavedla nové postupy a místním velitelům dala lepší prostředky k omezování násilí v jejich regionech.

Nelze usnout na vavřínech

Úspěchy byly patrné už při analyzování roku 2011, kdy počet vražd v celém městě oproti roku 2010 klesl. Výjimku tvořila pouze čtvrť Englewood a její okolí, kde naopak došlo k nárůstu kriminality o 40 procent.

„Už nyní slavíme úspěchy, stále však je před námi ještě mnoho práce. Nebudeme spokojeni, dokud výrazně neomezíme počet vražd v každé městské komunitě po celém Chicagu,“ řekl na závěr McCarthy.

I když počet vražd klesl z 437 za rok 2010 na 419 za rok 2011, Chicago stále patří mezi města s největší mírou kriminality v USA. Za "vražedné metropole" se ale podle deníku The Daily Mail považuje Newark, St. Louis a New Orleans.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám