Hlavní obsah

Recesisté v Brně přivolávali sníh rituálním tancem

Právo, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Stýská se vám po sněhu? Melancholicky vzpomínáte na Ladovsky zasněženou krajinu, kterou zdobí houfy sněhuláků? A nechce se vám pouze čekat, kdy se počasí umoudří a konečně oněch pár centimetrů sněhové pokrývky napadne? Skupina recesistů z občanského sdružení Court of Moravia vzala osud letošní zimy do vlastních rukou.

BEZ KOMENTÁŘE: Recesisté v Brně přivolávali sníhVideo: Dalibor Krejčí, Právo

 
Článek

Uspořádala happening s příznačným názvem Sněžit Brno, který měl bílou zimu zaručit skrze rituální tanec přivolávající sníh. Prostřednictvím sociální sítě Facebook se pak stovka podobně naladěných sněhuchtivých lidí sešla na Náměstí Svobody pod brněnským orlojem.

Vesměs studenti s sebou na náměstí také dotáhli lyže, sáňky, boby či hokejky, za účelem kýženého magického efektu. Za hlasitého povzbuzování organizátorů pak dav tančil v kruhu před orlojem. Někteří odvážlivci se dokonce dali do improvizovaného bobování.

Foto: Dalibor Krejčí, Právo

„Snad to zafunguje,“ doufali účastníci happeningu

„Beru to jako skvělou zábavu. Recese nikdy není dost. Na druhou stranu mám pocit, že sněhu rok od roku ubývá. Zdali je na vině opravdu globální oteplování, nedokážu posoudit. Ale někdy se vážně bojím, že na sníh budeme vzpomínat už jen z pohlednic,“ říká dvaadvacetiletá studentka etnologie Lucie.

Foto: Dalibor Krejčí, Právo

Dlažbu brněnského Náměstí Svobody brázdili lyžaři i bobisté.

Podle meteorologů je letošní zima jedna z rekordně nejteplejších. V příštích dnech hlásí spíše déšť a teploty nad nulou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám