Hlavní obsah

Muž ohrožoval zákazníky hračkářství světelným mečem

Novinky, Markéta Klánská
Portland

Třiatřicetiletý muž z Oregonu si ve středu večer zahrál na rytíře Jedi z Hvězdných válek. V hračkářství si přisvojil světelný meč a začal s ním ohrožovat zákazníky obchodu. Útočníka musela zpacifikovat až policie.

Foto: Profimedia.cz

Světelný meč, kterým muž ohrožoval zákazníky hračkářství, se stal hitem díky filmové sérii Hvězdných válek. Ilustrační foto

Článek

David Allen Canterbury pobíhal po hračkářství v portlandském zábavním parku Jantzen Beach a světelným mečem mával před zákazníky, minimálně tři z nich ohrozil. Jeden z nakupujících nakonec krátce před desátou večer zavolal policii.

Muži zákona přikročili k útočníkovi na parkovišti. Canterbury se však bránil zatčení, nesrozumitelně něco křičel a neustále kolem sebe mával hračkovým mečem. Dva policisté se podle regionálního deníku Portland Tribune snažili použít taser. První z nich neuspěl a druhý jen částečně, útočník je totiž odzbrojil svým světelným mečem.

Z hračkářství rovnou na psychiatrii

Po krátkém zápase se policistům přece jenom podařilo Canterburyho dostat k zemi a zatknout ho. Ještě na místě byl ošetřen a převezen do místní nemocnice na psychiatrické vyšetření. Svým jednáním naštěstí nikoho nezranil, byl však obviněn z napadení, výtržnosti, krádeže, bránění se zatčení a útoku na policistu.

Jak se ale zdá, Hvězdné války jsou populární po celém světě. Z výsledků posledního Sčítání lidu, domů a bytů v České republice vyplynulo, že se k vyznavačům filosofie rytířů Jedi hlásí asi 15 tisíc obyvatel. Je jich dokonce víc než příslušníků romského etnika, ke kterému se přihlásilo 13 tisíc lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám