Hlavní obsah

Linkový autobus ve Skotsku vytvořil přívalovou vlnu

Novinky, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skotsko

Přívalové deště a silný vítr zasáhly Severní Anglii, Skotsko a Severní Irsko. Ulice jsou zaplaveny vodou, obchody vytopené a silnice se změnily ve více než metr hluboké řeky. Města byla nucena uzavřít několik silničních a železničních spojů. I za takové situace ovšem lidé zvládnou natočit video, které dokáže pobavit.

Článek

Přesně takové video se podařilo natočit Skotovi ve středu časně ráno. Řidič autobusu neohroženě projíždí zaplavenou silnicí. Aniž by si to uvědomil, tlačil před sebou velkou vlnu, kterou způsobily rychlost a váha autobusu. Vlna nejen že poškodila auta zaparkovaná opodál, ale zároveň také zvyšuje riziko v již tak nebezpečné situaci.

Jakkoliv se zdá pohled na autobus, který vytvořil přívalovou vlnu, komický, situace může být opravdu velmi nebezpečná. Taková vlna dokáže nejen poškodit majetek, ale i ohrozit netušícího člověka na zdraví i životě.

Policie proto uzavírá nejvíce zaplavené silnice a varuje všechny motoristy právě před projížděním vodou a vytvářením takových vln.

Reklama

Výběr článků

Načítám