Hlavní obsah

Kandidát na arizonského guvernéra se na Ukrajině stal bezdomovcem

Kyjev

Zvlášť zanedbaného bezdomovce zadržela o víkendu policie na nádraží v západoukrajinském městě Černovcy. Při osobní prohlídce policisty překvapil americký pas a notebook, který bezdomovec ukrýval pod svým odpudivým kabátem. Ukázalo se, že zadrženou osobou je Američan Cary Dana Dolego, muž, který loni kandidoval na arizonského guvernéra.

Článek

Na bezdomovce bloumajícího už dlouhou řadu týdnů kolem nádraží upozornili policii pracovníci černovické dobročinné organizace Národní pomoc. I mezi místními bezdomovci vypadal Dolego podle policie mimořádně zuboženě. Na policejním okrsku ale překvapil plynnou americkou angličtinou, s níž přes tlumočníka začal vyprávět svůj příběh.

Oslepen láskou

Na ukrajinskou Bukovinu přivedla amerického politika už letos v květnu láska. Na internetu se seznámil s černovickou krasavicí Julijí a po několikaměsíčním dopisování se rozhodl nahradit písemný kontakt osobní zkušeností. Svou vyvolenou o svém záměru podrobně informoval, ale na černovickém nádraží na ni čekal marně.

Dolegovi brzy došly peníze, ale nabídku amerického velvyslanectví v Kyjevě na úhradu cesty zpět do USA nepřijal. Prošlo mu už totiž ukrajinské vízum a obával se, že by ho příště ukrajinské úřady na Ukrajinu nepustily. Svou Juliji, o níž jen věděl, že by snad měla být lékařkou, by pak už rozhodně nenašel. Jak černovická policie s Dolegem nakonec naložila, o tom se ve zprávě agentury Unian nehovoří.

Podle dostupných informací Dolego v listopadu 2010 na úřad kalifornského guvernéra skutečně kandidoval, i když jeho politická kariéra byla spíš symbolická. Volby ovládl souboj demokratického kandidáta Terryho Goddarda s dosavadní republikánskou guvernérkou Jan Brewerovou, která svůj post poměrem hlasů 54 ku 42 procentům obhájila. Dolego skončil s minimem hlasů hluboko v poli poražených.

Reklama

Výběr článků

Načítám