Hlavní obsah

Instruktor ukazoval, jak lézt po žebříku, spadl a dostal padáka

Novinky, Markéta Klánská
Gateshead

Kdo s čím zachází, tím také schází. Instruktor bezpečnosti práce Paul Cavanagh z Velké Británie v rámci svého zaměstnání provádí demonstrace, jak zacházet se žebříkem. Při jedné takové ukázce se ovšem dopustil drobné chyby a žebřík spadl i s ním na zem. Nejenže si uřízl ostudu, ale ještě byl suspendován, protože nedodržel pravidla bezpečnosti práce.

Článek

Video s Cavanaghovým nepovedeným manévrem se objevilo na internetu koncem října, nahrál ho tam jeden z instruovaných pracovníků údržbářské a opravárenské firmy, který byl nehodě v Gatesheadu přítomen. Na záběrech je vidět, jak Cavanagh stojí na žebříku, který je opřen o řadový domek.

Školitel se snažil kolegům vysvětlit, že pokud je pracovník řádně přivázán k žebříku, pak nemůže nikam spadnout. Aby o tom všechny přesvědčil, pustil se rukama a balancoval jen na nohou. Pro ještě větší názornost se pak naklonil a provedl speciální úkrok vpravo.

Pokus se nevydařil

Krátce nato se ale začal žebřík nebezpečně posouvat, školitel totiž selhal při jeho zabezpečení. Cavanagh tedy nakonec spadl i s žebříkem na zem sousední zahrady, hned vedle hraček.

„Měl jste ten žebřík ze stran přivázat,“ řekl jeden z přítomných školených, zatímco jiný poznamenal: „To jen ukazuje, že ten systém nefunguje.“

Cavanagh byl za tento svůj výkon suspendován a nyní čeká, jak dopadne interní vyšetřování ze strany jeho zaměstnavatelů. Z těchto důvodů také odmítl celou situaci komentovat, uvedl deník The Daily Mail.

Reklama

Výběr článků

Načítám