Hlavní obsah

Žižkovská věž se mění na hotel s jediným apartmá

Novinky, Michaela Cmíralová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Žižkovský televizní vysílač patřil od svého vzniku k nejkontroverznějším pražským stavbám. V roce 2009 získal v souboji o titul nejošklivější stavba světa druhé místo. To se má ale brzy změnit.

Žižkovská věž se změní na hotelVideo: Novinky

 
Článek

Vnitřní prostory věže čeká velká proměna. Ještě do roku 2010 patřil vysílač Českým radiokomunikacím, ale v současnosti má nového nájemce, který se ho rozhodl radikálně změnit. Zrekonstruuje se jak vstupní hala a restaurace, tak i vyhlídková plošina. Ta by měla po přestavbě návštěvníkům nabídnout tři sta šedesáti stupňový výhled. Zdi a sloupy bránící dnes v rozhledu zmizí. Observatoř bude interaktivní a návštěvníci zde budou moci používat dotekové obrazovky pro vyhledávání informací.

Foto: Novinky

Žižkovská věž

Celá rekonstrukce vyjde zhruba na 40 milionů korun a v jejím rámci získá novou tvář i místní restaurace. Ta by se měla nacházet ve výšce 60 metrů a nabídne tři různé druhy stravování. Její součástí budou také bar, kavárna a vyhlídková terasa. Záměrem nájemce je podávat zde moderní českou kuchyni a to za takové ceny, aby byla dostupná široké veřejnosti.

Foto: Novinky

Probíhající rekonstrukce Žižkovské věže

Naprostou novinkou pak bude proměna žižkovské věže v hotel. O patro výš nad restaurací vznikne zbrusu nové luxusní apartmá. A to pouze jedno jediné. Dá se tak očekávat, že zájem o výjimečný pokoj bude velký, a kdyby náhodou nebyl, zástupce investora Roman Lain má pro apartmá i záložní plán: „Hotelový pokoj bude možno změnit i na zasedačku, postel je možné odstěhovat do skladu a je tu i jedna místnost navíc, kde může případně spát i případný bodyguard.“

Foto: Novinky

Luxusní apartmán plánovaný v Žižkovské věži

Celková rekonstrukce měla být původně hotová do konce tohoto roku. V současné době je ale jasné, že se protáhne. „Jsme ve skluzu, protože jsme se zdrželi s projektovou dokumentací, která se ještě upravovala. Budeme pokračovat, co nejrychleji to půjde, ale do konce roku, tak jak to bylo v plánu, přestavbu nestihneme,“ uvedl Lain.

Žižkovská věž zůstává otevřena pro veřejnost i během rekonstrukce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám