Hlavní obsah

Nejkrásnější snímky vodních ploch nabízejí "odraz úžasnosti"

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úžasný odraz či odraz úžasnosti? Na tom nezáleží, když se totiž dostanete na tato místa v pravý moment, tak se vám budou slova plést. Hory a mraky odrážející se na vodní hladině patří sice k nejkýčovitějším, ale také k nejkrásnějším snímkům přírody.

Foto: Profimedia.cz

Sluneční paprsky zalévají vrcholky hor u Baron Lake v americkém Idaho.

Článek

Život je příliš krátký na to, abychom stihli procestovat celý svět a spatřili odraz Slunce v každé řece či ledovcovém jezeru. Nezbývá nám tedy než se na některá místa přenést pouze v myšlenkách prostřednictvím fotografií předních světových fotografů. Správné světlo, hezké počasí, dobré načasování a příznivé povětrnostní podmínky, to vše je potřeba ke vzniku takových fotek, které zde vidíte.

Foto: Profimedia.cz

Východ Slunce za vrškem Huron Peak v Coloradu.

Foto: Profimedia.cz

Hora Lone Eagle Peak v divočině amerického Colorada.

Focení míst v odrazu vodních ploch je sice možná jedním z těch "nejprofláklejších" fotografických klišé, nic to však nemění na výjimečném výsledku, pokud se vše provede správně. Je to jako se západem Slunce. Každý ví, že podobných snímků už vznikly bez nadsázky stovky miliónů, přesto se však pokusí na své dovolené pořídit ten nejdokonalejší rudě zabarvený snímek.

Foto: Profimedia.cz

Mount Valhalla v americkém Coloradu se odráží v malém jezeru.

Foto: Profimedia.cz

Baita Segantini nedaleko San Martina di Castrozza v italských Dolomitech.

Foto: Profimedia.cz

Část horského masivu Rocky Mountains v západním Wyomingu.

Většina snímků, které zveřejňujeme, byla pořízena v nejrůznějších státech USA. Tři pocházejí z Colorada, jeden z Wyomingu a jeden z Idaho. Aspoň jedna fotografie však pochází ze starého světadílu. Ten v tomto případě zastupuje Itálie, konkrétně Dolomity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám