Hlavní obsah

Nevěsta trhla světový rekord, její tříkilometrový závoj muselo nést 600 lidí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Casal di Principe

Svatby bývají zejména pro svatebčany nezapomenutelné. Jedna nevěsta z Itálie se však koncem minulého týdne postarala, aby se její velký den zapsal do paměti mnoha tisíců lidí, když překonala světový rekord. Sice na sobě neměla nejdražší šaty na světě, zato si však na svou svatbu nechala vyrobit nejdelší závoj, který měřil neuvěřitelné tři kilometry.

Článek

Tisíce lidí se shromáždily v ulicích italského města Casal di Principe nedaleko Neapole, aby se mohly podívat na italskou nevěstu Elenu de Angelisovou, kterou při cestě k oltáři za Ferdinandem Puccim následoval tříkilometrový závoj.

Rekordně dlouhý svatební doplněk z bílého hedvábí muselo nést asi 600 lidí. Navrhl ho Gianni Molaro Campanii, který na něj použil asi šest kilometrů látky o šířce dvou metrů.

„Byl jsem velmi poctěn, když jsem dostal za úkol tento závoj navrhnout,“ řekl Molaro.

„Cestou do kostela jsem se setkal s desítkami tisíc lidí a všichni obdivovali můj výtvor. Chtěl jsem, aby závoj symbolizoval mír a naději. Myslím, že se to podařilo,“ dodal.

Zároveň také přiznal, že když viděl, jak se závoj stal součástí honosné svatby, zažíval jeden z největších okamžiků své dosavadní kariéry, uvedl deník Metro.

Šaty plné rekordů

Co se týče svatebních šatů, v Guinnessově knize rekordů je zapsaná ještě nejdelší vlečka o délce 2488,65 metru, kterou vytvořil Lichel van den Ende z Nizozemska. A nechybí tam ani šaty posázené rekordním počtem krystalů. Návrh, který vytvořil Özden Gelinlik z Turecka, se třpytí neuvěřitelným počtem 45 024 krystalů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám