Hlavní obsah

Nájemný zabiják se zamiloval do své oběti, vraždu zfalšoval kečupem

– Pidonbacu
Novinky, Jakub Kynčl

Těžko říci, jaké poučení plyne z podivného příběhu, který se odehrál v brazilském státě Bahia ve městě Pidonbacu. Nájemný vrah se tam během několika okamžiků zamiloval do své oběti a rozhodl se, že jí zachrání život. Zinscenoval s ní tedy fingovanou vraždu a věřil, že je tím vše vyřešeno. Ale nebylo. O tři dny později ho s ní totiž potkala žena, která si jej na vraždu najala.

Článek

Zaplatit si nájemného vraha není v naprosté většině případů klíč k vyřešení problému. Povídat by o tom mohla Maria Nilza Simoesová, která si najala zabijáka Carlose Roberta de Jesuse. Tomu zaplatila v přepočtu asi deset tisíc korun za to, že zavraždí Iranildes Aguiar Araujovou. Tato trojice lidí, jejichž jména zní jako z telenovely, dala vytvořit příbehu, kterému může většina přeslazených seriálů jen upřímně závidět.

Simoesová byla přesvědčená, že jí její manžel zahýbá s jednou ženou. Rozhodla se tedy, že si na ni pozve nájemného vraha, který se o vše postará. Jenže nepostaral. Když zahlédl ženu, kterou měl zavraždit, vše se změnilo. Byla to láska na první pohled a on už věděl, že svoji práci nedokáže dokončit. Rozhodl se jí tedy vše přiznat. Dvojice se tedy dohodla, že se pokusí zadavatelku vraždy napálit.

Pár zakoupil v obchodě dvě láhve kečupu, kterým nájemný vrah ženu potřel. Roztrhl jí tričko, vložil ji do úst roubík, do podpaží jí dal mačetu a ženu poté vyfotil, jako kdyby byla mrtvá. Tento důkaz předložil ženě, která mu za jeho práci následně vyplatila finanční odměnu.

Po třech dnech se vše provalilo

Štěstí podivného páru však trvalo pouhé tři dny. Poté totiž Simoesová spatřila svého najatého vraha, jak líbá přesně tu ženu, kterou měl popravit. Žena neváhala ani minutu a učinila kuriózní rozhodnutí. Šla na policii a oznámila, že jí muž ukradl peníze, které mu dala za vraždu, kterou měl vykonat. Když policistům Jesus následně řekl celý příběh, nestačili se vyšetřovatelé divit.

Vražda se měla odehrát minulý červenec a vyšetřování podle tamějších policistů konečně spěje ke konci. Zamilovaný pár je obviněný z vyděračství, zatímco Simoesové hrozí vyšší trest za to, že se pokusila uplatit člověka, aby někoho zavraždil.

"Za osm let, co tu pracuji, jsem nikdy nic podobného nezažil," konstatoval velitel policie Marconi Lima.

Reklama

Výběr článků

Načítám