Hlavní obsah

Opilý los se zamotal do jabloně

– Särö
Novinky, Markéta Klánská

Hasiči ze švédského města Särö museli v úterý večer vyjíždět ke kurióznímu případu. Hlavní roli v něm hrál opilý los, který zřejmě zkonzumoval příliš velké množství zkvašených jablek. Když pak zatoužil ještě po jedné porci, ztratil balanc a zamotal se do stromu.

Článek

Když se Per Johansson ze Särö, které leží jižně od Göteborgu, vrátil v úterý domů z práce, byla už tma a pršelo. Ze sousední zahrady však uslyšel hýkavé zvuky.

„Zprvu jsem si myslel, že někdo dostal záchvat smíchu. Vydal jsem se ale za hlukem a spatřil jsem losa uvízlého v jabloni. Na zemi měl pouze jednu končetinu,“ řekl zpravodajskému serveru The Local Johansson.

„Vypadalo to s ním špatně, byl zamotaný do větví a zuřivě kolem sebe kopal. Zavolal jsem proto na policii, která případem pověřila odchytovou službu,“ uvedl Johansson.

Losa museli zachránit až hasiči

Skupinka lidí se snažila losovi pomoci, ale bezvýsledně. Na scéně se nakonec museli objevit hasiči, kteří ohnuli strom natolik, že vyčerpaný los sám sklouzl z kmene. Když byl osvobozen, ležel chvilku na zemi a zdálo se, že je v bezvědomí. Nicméně byl stále naživu a Johansson byl pověřen, aby na něj dohlížel.

Podle Johanssona se los choval, jako by byl velmi opilý. Zřejmě totiž zkonzumoval příliš velké množství zkvašených jablek. Ráno pak vystřízlivělý a odpočatý los vstal a opatrně se přesunul o několik metrů dál. Po chvilce se zvedl úplně a vydal se na cestu do neznáma. Johansson ho však podezírá, že se stále pohybuje v sousedství.

Podzim ve Švédsku se nese ve znamení opilých losů

Opilí losi nejsou ve Švédsku v podzimních měsících ničím neobvyklým. V tu dobu je v místních zahradách velké množství zkvašených jablek, která jsou pro losy velkým lákadlem.

„Často v okolí vídáme losy, jak se cpou jablky, tohle je však zcela první případ, kdy jeden z nich zůstal trčet na stromě,“ dodal Johansson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám