Hlavní obsah

Moře po hurikánu Irene vyplavilo na pláž montaucké monstrum

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Moře u pláže Long Beach v New Yorku vyplavilo v neděli neidentifikovatelné stvoření. Podivné nafouknuté tělo, které se našlo poté, co se po severovýchodním pobřeží Spojených států přehnal ničivý hurikán Irene, nápadně připomíná montaucké monstrum.

Článek

Záhadný objev na pláži rozpoutal otázky, zda se jedná o zdeformované tělo známého živočicha, nebo jde o montaucké monstrum. Toto stvoření se poprvé objevilo v roce 2008 právě na pláži v New Yorku.

Mrtvé tělo tehdy našla 26letá Jenna Hewittová spolu se třemi kamarádkami nedaleko obchodního centra Montauk, odkud také záhadné stvoření získalo své jméno, uvedl deník The Telegraph.

Dodnes nejsou zmínky o tom, že by bylo provedeno odborné ohledání, nebo byly udělány testy DNA. Někteří zoologové ovšem podle obrázku usoudili, že jde o mývala.

Od té doby se objevilo ještě několik dalších zmínek o tomto neidentifikovatelném tvorovi. Jedna z nich pochází z května roku 2010, kdy byl v kanadském Kitchenuhmaykoosib ve státě Ontario nalezen exemplář s chlupy a bílou hlavou. [celá zpráva]

Stejně jako u předchozích případů, ani v tomto zatím nejsou zveřejněny informace o případných testech, které by určily, o co se skutečně jedná.

Reklama

Výběr článků

Načítám