Hlavní obsah

Hrdinná kráva Yvonne vzdala samotu v lesích a připojila se ke stádu

Mnichov

V Německu se podařilo chytit krávu Yvonne, která se od května potulovala po lesích a polích, žila dokonce se stádem jelenů. Kráva utekla chvíli před porážkou a veterináři se ji marně snažili lapit. Krávu nakonec toulání unavilo a sama se připojila ke stádu, které na svých cestách našla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hledaná kráva Yvonne je zpátky domaVideo: Reuters

 
Článek

"Kontroloval jsem s dcerou ohrady a vtom jsem viděl Yvonne. Stála stranou a dívala se na stádo. Vypadala opuštěně," uvedl farmář Konrad Gutmann z obce Stefankirchen, který ji našel.

"Když nás viděla, začala se opět vracet do lesa," popsal. Kráva prý byla velmi nervózní. Veterináři ji odchytili.

Foto: Gut Aiderbichl, Reuters

Veterináři krávu uspali a přepravili k majiteli.

Krávě nehrozí, že by skončila v klobásách, protože ji poté, co se z ní stala hrdinka, koupil od majitele podnikatel Gut Aiderbichl a hodlal jí poskytnout azyl na své farmě. Nyní se jí konečně dočkal.

Na její hlavu byla vypsána odměna 10 000 eur, což je v přepočtu 240 000 korun. Lidé se ji ale snažili chytit marně, vyhnula se všem pastem, které na ni nastražili.

Odměnu si nyní nárokuje farmář, k jehož stádu se kráva připojila.

Foto: Gut Aiderbichl, Reuters

Kráva Yvonne (vpravo) ve svém novém domově se svým potomkem.

Kráva utekla 24. května chvíli předtím, než měla být omráčena elektrickým šokem a poražena ve vesnici Zangberg padesát kilometrů východně od Mnichova. Chytili ji u obce Stefankirchen, tedy asi 50 kilometrů od místa, kde utekla.

V Německu se stala senzací, zatímco jedni ji chytali, většina lidí jí v jejím útěku fandila. Dokonce vznikla "oslavná" píseň, která si mimo jiné dělala legraci z marného lovu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám