Hlavní obsah

Čtyřletému hrozí statisícová pokuta, hrál si příliš nahlas

Novinky, Markéta Klánská
Hull

Mezi malé výtržníky, kteří nevědomky porušují pravidla, se přiřadil čtyřletý Alfie Lansdell z Hullu ve Velké Británii. Jeho rodiče totiž minulý týden obdrželi od místního úřadu varování, že jim hrozí pokuta ve výši až 5000 liber (136 000 korun) za to, že si jejich syn hraje na dvorku příliš nahlas.

Článek

V dopise z úřadu byli rodiče Pippa a Simon Lansdellovi upozorněni, že chování jejich syna může být pro okolí obtěžující. Pokud tedy budou přicházet další stížnosti, přistoupí úřad k monitorování dítěte digitálním zařízením.

Už nyní byl podle úřadu jeden ze stěžovatelů, který nechce být jmenován, pověřen, aby vedl o Alfieho hlučných hrách zápisy. V dopise navíc nechyběla ani hrozba finanční pokuty ve výši až 5000 liber (136 000 korun) a dalších 500 liber (13 600 korun) za každý den, kdy si bude Alfie opět hrát příliš nahlas.

„Alfie umí být hlučný a divoký, stále je to ale obyčejné čtyřleté dítě, které si hraje na zahradě. Vždyť jsou přeci prázdniny. Děti potřebují být venku. To ho mám snad umlčet a zavřít do pokojíčku? Nemohu uvěřit, že obecní úřad vzal stížnosti na hluk s naprostou vážností. Podle mě to z nich dělá hlupáky,“ řekl deníku The Daily Telegraph Alfieho otec, Simon Lansdell.

Úřad musí prověřit všechny stížnosti

Mnozí sousedi rodiny Lansdellových jsou tímto varováním šokováni a rodičům vyslovili svou podporu. Mluvčí městského úřadu naproti tomu pro deník The Daily Telegraph uvedla, že jejich instituce musí prověřit veškeré stížnosti na hluk, bez ohledu na to, kdo je jeho původcem. V souladu se zákonem pak upozornili rodiče na stížnosti sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám